söndag 18 april 2010

En drömDecember, 2009
"om livet i Los Angeles
'Allt fler drinkar . Santa Monica Beach underbar. Allting är mycket stillsamt, bortkopplat från världen, han tycker sig på något sätt återförd till idrottsturnén i Israel tio år tidigare, strandliv, sova, ett mjukt hippieliv utan ansvar och ångest och krav. Man kan leka sig fram genom veckorna.' (s 307)

'I mars reser han genom Nevadaöknen och ser den blomma. Det sker en vecka varje år, i Death Valley, och alltså är ingenting hopplöst. Han är ensam över sommaren, inte van att vara ensam, är lycklig över att vara det. Han börjar skriva noveller. En natt på Santa Monica Beach ser han och en kvinnlig vän från New Hampshire ett slags fiskar, grunions, hur de i tusental kravlar sig upp på stranden för att lägga sina romkorn. Också detta sker endast en gång per år. Denna oerhörda beslutsamhet att leva! Kalifornien är fullt av hemlighetsfulla tecken. Brechts hus, och Thomas Manns. De måste ha upplevt samma narkotiserande sol och stillhet. Här skulle de kanske kunnat leva för alltid.' (s 309) "

Januari, 2010
jag: "All I know about Los Angeles is Steely Dan, the Beach Boys and Raymond Chandler, so I imagine that's what it's like."
David Jacks: "Oh, if it were only that good."


April, 2010
Chris T: "I am happy to extend an invitation to you to be a visiting scholar at the UCLA Institute for Research on Labor and Employment (IRLE) from February to June 2011."

2 kommentarer:

Arvid A Larsson sa...

underbart! var kommer romancitatet ifrån?

Erik Bengtsson sa...

jag älskar verkligen de citaten. de är från po enquists "ett annat liv" (jag har länkat till den men nu syns det ju inte vad i texten som är länkar.. jag tyckte att det var så fult med svart text på länkarna så jag tog bort det. men det var kanske inte så bra?)