torsdag 18 november 2010

Country strong

När jag fick veta att Gwyneth Paltrow uppträtt på Country Music Awards med en låt som heter "Country Strong" i förra veckan trodde jag först att hon plötsligt hade fått ett inre behov att sjunga country. En stunds efterforskningar på internet (det som bland ungdomar populärt kallas för att 'googla') gav dock vid hand att det snarare är ett sätt att marknadsföra hennes kommande film som råkar heta - just det - "Country Strong". Sådan är kapitalismen.

Nu skall jag dock inte ta heder av Gwyneth bara för att hon (eller apparaten bakom henne) är mästerligt skickliga på att göra promotion - låten är faktiskt riktigt bra. Och det är fortfarande jäkligt charmigt att se en A-list celebrity göra country och dessutom sjunga bra.



Filmen verkar också lovande. Jag gjorde misstaget att se trailern vilket i sann amerikansk tradition är som att se hela filmen. Det verkar vara en riktigt klyschig och überamerikansk film som är av det där oemoståndliga slaget. Gwyneth spelar en countrystjärna med stort och dyrt hår som precis kommit ut från rehab och nu måste återerövra folkets kärlek, det kan bli riktigt fint! Se trailern på egen risk:


Inga kommentarer: