måndag 29 augusti 2011

Brad Paisley i LisebergshallenI lördagens spelade ingen mindre än dagens kanske allra främste mainstreamcountrymusiker Brad Paisley i Lisebergshallen i Göteborg! En biljett kostade nästan 800 kronor men det var så värt det. I mitt tycke blir country - och musik i största allmänhet - helt enkelt inte mycket bättre än Brad Paisley när han är bra. Ett ruskigt tight band med Paisleys gitarrchops längst fram, uppbackad bland annat av en riktigt grym violinist och en trummis vars sound är det fläskigaste jag hört på den här sidan av E Street Band; fantastiska hits som "The World", "Water", "This Is Country Music" med flera, framförda med totalt medryckande spelglädje - det var en otroligt bra konsert.

Youtube-klippen från Lisebergshallen har inte så bra kvalitet (mobilkameror) så jag lägger in ett klipp helt annanstans ifrån och kan bara säga: så bra lät det! Bildspelet var också det samma, och visst är jag tillräckligt mycket Buck Owens-fan för att älska riff-citatet i introt och slutet av låten, med en Buck-backdrop.

---
Brad fick väldigt bra recensioner:
"Han spelar solo i varenda låt, kommer med ideliga inpass mellan sina sångfraser och hur skicklig han än är så förefaller hans iver större. /.../ det trogna sexmannabandet The Drama Kings kan dra på med förvånansvärt mycket hårtslående tyngd utan att den lätta, självklara framåtrörelsen går förlorad." - Nils Hansson, DN.
"Att bandet låter så där avslappnat snortajt men ändå mänskligt som bara hårdturnerande amerikanska band kan göra hjälper förstås till. Liksom att Paisley själv är en jordnära och helt okonstlad fullblodsentertainer.
Han får gärna komma hit snart igen." - Håkan Steen, AB.
"Risken med ett väloljat musikmaskineri som detta är förstås att en polerad fyrkantighet kan få det musikaliska uttrycket att slockna men Brad Paisley motverkar det med charm, energi och gitarrsolon som är mer, ska vi säga, sökande till sin karaktär." - Dan Backman, SvD
"På George Jones eviga fråga ”Who’s Gonna Fill Their Shoes” svarar jag på svenska: Det finns fler än ni tror och den 27/8 fick vi se två av dem." - Om country

1 kommentar:

Arvid A Larsson sa...

Den som ändå hade varit där!