söndag 13 juni 2010

LIL kvalitetsmärkta uteställen #8; Hornstull Strand
Gårdagskvällen avrundades på Hornstull Strand, en värdig final på en kväll som inleddes med middagshäng i Årsta och fortsatte med Reggaefestival i Aspudden. Strand är ett av de trevligaste ställen jag varit på i Stockholm. Tillåt mig att motivera varför:

Sedan drygt ett år tillbaka finns det en regelbundet återkommande jazzklubb under ledning av den eminenta saxofonisten Nils Berg, och överlag måste konsertutbudet betraktas som väldigt vasst. Klubben är väldigt bra, med bra musik och - inte minst - rundpingis. Det finns få aktiviteter som skapar så god stämning ute på krogen som rundpingis. Ge mig ett pingisbord och ett trasigt racket och jag skall visa dig en god kväll. Musiken i pingisdelen var sublim igår; Totos "Africa", Steely Dans "Peg", Doobie Brothers "What a fool believes" - det lämnar inte mycket övrigt att önska. Även klubb-dj:n bjöd på ett mycket bra set.
Dessutom är både vakter och personal väldigt trevliga. Vi kom direkt från reggaefestivalen och några av oss bar på otympliga instrument, men vi hade knappt hunnit börja leta efter en lämplig plats att dumpa dessa på innan en vänlig dam från personalstyrkan kom till undsättning och lät oss lägga in utrustningen i logen - onekligen service utöver det vanliga.

Överlag är Hornstull Strand ett toppenställe med alla de ingredienser man önskar av ett uteställe och självklart förtjänar det LIL:s kvalitetsstämpel.

Inga kommentarer: