onsdag 4 augusti 2010

Tre tips


1. Mauro Scoccos twitter är rolig, smart och mycket välfunnen. Jag har aldrig tidigare begripit mig på twitter, men med Mauro i fören känns konceptet plötsligt genialt. Han gör små miniföljetonger om sina marsvin, länkar till gamla intervjuer med Keith Richards och driver med sig själv, allt flitigt uppdaterat. För några år sedan bloggade Mauro i en ljuvligt intensiv men alldeles för kort period, risken finns att han inte heller kommer twittra för evigt, så passa på!

2. Att Johannes Vidén & Bluebird Association är ett fantastiskt band lett av en fantastisk låtskrivare och sångare kommer inte som en överraskning för någon följare av den här bloggen. Hans singel "Självsabotören" släpptes i juni och har snurrat ett tag nu, och skivan är på gång. "Självsabotören" visar prov på ett mer producerat och tight sound än den demo som tidigare funnits tillgänglig för nedladdning på myspace, och det är inte alls bandet till nackdel. Som vanligt är texten välformulerad och bara första strofen

"Du tycker säkert jag ser ilsken ut
det finns en svarthet i ögonen som röjer mig"

visar prov på en talang och en språkbehandling som inte växer på träd bland landets popmusiker. Förväntningarna inför fullängdaren är enorma!
3. Min goda vän Mats T har bloggat sedan en tid tillbaka nu. Streamline Cooking är en matblogg som lyckas vara både estetiskt tilltalande, inspirerande, lekfull och "hipp" på samma gång. Kolla in den!

2 kommentarer:

Anonym sa...

fint med johannes vidén göbbar, kan ju berätta att ljudbilden på den nästkommande skivan kommer vara som på the river, fast renare, fast ändå smutsigare än club zebra, helt svenskspråkig, kan bli alldeles för bra egentligen..

stay tuuned

mvh

fabian, que club

Max Thornberg sa...

Tack för det, och för uppdateringen om soundet på skivan, låter mycket lovande! Gött också att den är helt på svenska. Det blir något att se fram emot!