måndag 14 februari 2011

Bäst just nu

Har tagit del av en hel del bra musik på sistone och är inte blyg för att dela med mig:Iron & Wine - "Your fake name is good enough for me"

En tydligen berömd artist som jag aldrig hört talas om före senaste skivans släpp i januari. En skiva som jag lyssnat på med stort intresse, inte helt hänförd men emellanåt väldigt charmad. Det här är en av de bästa låtarna och är skönt flummigt producerad, jag gillar verkligen de ylande trombonerna! Och jag kanske ska tilläga att andra halvan av låten, som är ganska annorlunda från första delen, är den jag verkligen smäller av på.

Jeff Bridges - Fallin' Flyin'

Soundtracket till Crazy Heart är outstanding och Jeff Bridges är alls inte någon dum countrysångare. "Funny how fallin' feels like flyin' / for a little while"
The Allman Brothers Band - Ramblin' Man

Jäklar vad bra det här är! På något sätt det bästa av två världar när så skickliga musiker spelar så rättfram countrytrock. Grymma gitarrsolon och mustascher.

1 kommentar:

Erik Bengtsson sa...

"Ramblin' Man" är verkligen en fantastisk låt. "Blue Sky" är en annan Allman Bros-favorit!

Magnus Eriksson hade en väldigt intressant essä i SvD för sju år sedan (att jag kommer ihåg den efter sju år säger väl en del!) där han bl a nämner Duane Allman som en av rockhistoriens underskattade musiker

http://www.svd.se/kulturnoje/understrecket/grattis-rockmusiken-77-ar-idag_156062.svd

"det finns ingen anledning att se punkens primitivitet som ett sannare uttryck för rockens själ än Little Feats progressiva stilintegration. Keith Richards gitarriff är inte mer äkta än Duane Allmans vackra slidesolon. Och Bonnie Raitt är kanske en värdigare traditionsbärare än Patti Smith."