måndag 7 februari 2011

Judd Apatow gör en film om kvinnor


Bloggen har tidigare noterat att Judd Apatow, den bäste regissören och producenten av rolig film i vår tid, en hel del gånger fått kritik för att göra filmer där bara männen är roliga. Kvinnorna får roller som är komplement och inte lika roliga.

Därför är det intressant att Apatows kommande film - han är producent, Paul Feig regisserar - Bridesmaids har en helt kvinnlig uppsättning huvudrollsinnehavare. Efter dude-skrattfester med Seth Rogen, Jonah Hill, Paul Rudd m fl i Apatows senaste filmer blir det kul att se hur detta blir, med Kristen Wiig från Saturday Night Live (och MacGruber) i huvudrollen och Maya Rudolph (SNL) m fl som sidekicks.

Filmen lär bero mycket på hur bra Wiig är, liksom en massa andra Apatow-filmer som beror på huvudrollsinnehavarna. Det finns tydligen mycket skepsis mot henne i SNL-nördkretsar, men jag är optimist; jag gillar hennes stil t ex som pianospelande Vicki St. Elmo i MacGruber och tror att det kan bli kul med henne i en huvudroll. Och en filmtrailer som använder "Dirty Deeds Done Dirt Cheap" kommer alltid, alltid att vara lovande!

Inga kommentarer: