torsdag 21 juni 2012

Anyone can fall in love

På Kindness prisade debutalbum "World, you need a change of mind" som släpptes i våras finns ett flertal covers med, men en låt sticker ut framför de andra. "Anyone can fall in love" är från början baserad på ledmotivet till den populära brittiska såpoperan EastEnders, och släpptes av Anita Dobson (som även har en av huvudrollerna i tv-serien) 1986. 

1980-talet: Playbackens gyllene årtionde!

Det är ett riktigt skönt 80-talssound som präglar denna poppärla. Dobson sjunger med tillbakalutad innerlighet och skimrande syntar, försiktigt funkig bas och en ylande elgitarr sätter en närmast oemotståndlig prägel på låten.

Texten är oförarglig och i bästa fall gullig, med en höjdpunkt i raderna

How do you keep the music from dying?
Love falls asleep unless you keep tryingI Kindness version är tempot något långsammare, och fylliga körarrangemang och retro-syntar dominerar ljudbilden tillsammans med en oerhört funkig syntifierad elbas, som till och med får några takters solo i mitten av låten. Produktionen är nästan oförskämt lyxig, och det är något med låten, stämningen och soundet som får mig att tända på de flesta cylindrar. Jag kan inte tänka mig någon bättre låt att digga till i sommar.

Inga kommentarer: