söndag 8 februari 2009

Ålder är bara en siffraIbland undrar jag vad min reella ålder egentligen är. Det talas mycket om att känna sig ung som gammal men det måste vara ännu bättre att känna sig gammal som ung, då har man ändå alla möjligheter kvar.

Igår gick jag upp ganska sent, käkade frukost och läste DN. Sedan lyssnade jag igenom Pink Floyds "Wish you were here" två gånger och småpysslade lite med olika saker. Satt vid pianot och filade på en låt som skall spelas in idag. Lunchen bestod av en fläskfilegryta med fransk senap, vin, rosépeppar och lite riven grevé, som blivit över från dagen innan. Därefter gick jag en lång promenad i Sollentuna. Plötsligt kom jag förbi huset min farbror bodde i förut, utan att jag var beredd på det, och nostalgin sköljde som en våg över mig. I det huset firade vi millenieskiftet, och här bodde jag och Johan när vi var uppe och såg Keith Jarrett på konserthuset 2003. Många minnen kom som från ingenstans och överföll mig. Jag lät dem sjunka in, gjorde inget motstånd, och liksom seglade fram en centimeter ovanför marken, uppburen av gamla tider.

När jag kom hem blancherade jag ett par fläsklägg, sköljde av dem och satte dem att koka tillsammans med lök, kryddpeppar, lagerblad och nejlika. Passade på att ta en bastu medan fläsket kokade, en Nils Oscar god lager slank ner utan större problem. Satte mig åter vi pianot, hann se ett avsnitt av Per Morbergs matlagningsprogram innan det var dags att koka kålrot, morötter och potatis till rotmoset. Åt fläsklägg, rotmos och senapscréme ensam. Såg ett avsnitt av Per Morberg till, skickade några mail, gick till sängs tidigt.

2 kommentarer:

Erik Bengtsson sa...

Grymt inlägg! Det blir bättre och bättre. :)

Erik Bengtsson sa...

och med "det" menar jag bloggandet.