söndag 1 februari 2009

Alejandro Fuentes Bergström

Jag var på Debaser Medis i onsdags och såg Popcirkus gå av stapeln, ett program som jag tror mycket på. Tre band spelar och intervjuas live inför publik vilket kombineras med lite spex och olika inslag. Vid rodret finner vi SVT:s kanske vassaste kort; Per Sinding Larsen och Kristian Luuk.

I onsdags spelade Markus Krunegård, A Camp och Nottee, och det var trevliga livebekantskaper alla tre. Det är väldigt sympatiskt med musikunderhållning som helt och hållet fokuserar på musik, inte på att göra bort sig, ringa och rösta eller något annat ovidkommande.

Höjdpunkten på kvällen var dock ett inslag med Alejandro Fuentes Bergström, en chilensk apa som pratar om struktur och bokföring. Jag har sett flera klipp med denna sympatiska apa förut och tycker det är fantastiskt roligt. I Popcirkus pratade han om ekonomiskt lyckade artister, tidigare sketcher handlar om bokföring, skattemyndigheten och faktablad. Det är svårt att sätta fingret på vad som är så roligt med de här sketcherna, ni får helt enkelt se själva och bilda en egen uppfattning.

Inga kommentarer: