måndag 9 februari 2009

LIL-kvalitetsmärkta uteställen

Föreningen Gammeldanskens vänner delar varje år ut utmärkelsen "Årets pölse" till en favoritkrog i Malmöområdet. Något för Längre inåt landet att ta efter, menar artikelskribenten

I helgen var jag i Malmö, och i lördags kväll var jag på en pub som var så härligt gubbrockig att jag skulle vilja införa en ny kategori på bloggen: "LIL godkänner". Alltså en kvalitetsstämpel för uteställen, utifrån LIL:s estetik och standards. Ett ställe som erbjuder gött häng och gött sväng; ett ställe med bekväma sittplatser, bra musik som spelas på en volym som tillåter samtal, ett ställe med trevliga människor.

Puben var Nya Tröls Bar & Restaurang på Karlskronaplan. Stället ligger mycket nära där mina värdar bor och därför gick vi dit; dessutom hade de en gratis bluesspelning på kvällen. Det är en rätt stor pub av kvarterspubstypen, med två stora rum med en bar i varje och en scen i det ena. Ett mycket stort utbud av öl varav hyfsat många på fat. Lite dyrt men så brukar det ju vara på gubbställen. De har regelbundet en countryklubb(!) som heter Bakersfield, och till det även som sagt bluesspelningar. Dessutom irreguljära gig, däribland har de den 28 februari inga mindre än de gudomliga Perssons pack på scen!

Klientelet var skönt blandat och avslappnat med många 20-nåntings såväl som många medelålders. Män i mustasch och ishockeyfrisyr flockades kring darttavlan; bluesdiggare framför scen i det andra rummet; par såväl som större gäng i båsen och vid de fristående borden. Musiken som spelades var med ett horribelt undantag, Lenny Kravitz version av "American Woman", trevlig, med bland annat ett par höjdpunkter med Wilmer X.

1 kommentar:

Max Thornberg sa...

Fint, låter spännande! Gammeldanskens vänner har jag alltför dålig koll på, värt att kolla upp dem mer! Och att LIL-stämpla bra ställen låter som en bra idé!