tisdag 6 juli 2010

Brölsaxen i våra hjärtan #3: Time of My Life

Nästa del i den uppmärksammade och omdiskuterade serien om det uppmärksammade och omdiskuterade instrumentet brölsax är något av en rysare. Eller vad skall man annars kalla det formfulländade solot som rivs av efter en maffig stegring cirka 3.30 in i "Time of my life" från filmen Dirty Dancings soundtrack?

Kanske förknippas brölsaxen främst med rock i allmänhet och gubbrock i synnerhet, men det skall sägas att detta instrument spelat en icke alls betydelselös roll inom en stor del av mainstreampopen också, och här har vi ett glödande exempel på just det.Detta solo har länge varit min mycket goda vän saxofonisten A:s stora favoritsolo, och ett av de minnen jag helst plockar fram när det gäller de gemensamma stunder vi har haft är från en fest på Artisten i Göteborg då A spelade med ett coverband som framförde just "Time of my life". Det var en till bristningsgränsen fylld festlokal där svettiga och glada människor stöttade bandet, och när A ledigt steppade fram till mikrofonen och rev av detta monstersolo klängde en tre fyra vackra unga damer på honom i ett fåfängt försök att ta med sig en bit av detta brölsaxsolo hem. Det var tider, det.

3 kommentarer:

Arvid A Larsson sa...

Åh, det brölsaxsolot alltså... MASSIVT. Man blir ju kär bara man hör det.

Anonym sa...

"klängde en tre fyra vackra unga damer på honom i ett fåfängt försök att ta med sig en bit av detta brölsaxsolo hem" -???

Är mycket tveksam till om det var saxsolot damerna ville ha med sig hem....

Sign "erfaren kvinna"

Max Thornberg sa...

ja, jo