måndag 7 november 2011

Kathleen Edwards på Annexet 4 november 2011


Gör det igen för oss Kathleen Edwards! Det var den tanke som gick på repeat i min hjärnas rostiga rullbandspelare efter kanadensiskans magiska gig i Stockholm i fredags.

Det är en skam att hon bara gavs en ynka halvtimme att breda ut sin vackra singersongwritermelankoli över. Men är man uppvärmningsakt till Bon Iver får man tydligen inte mer än så.

Vi var en tapper och entusiastisk skara rutiga skjortor som samlats framför scen i Annexets opersonliga flyghangar till konsertlokal. Kathleen Edwards var på ett strålande humör, lycklig över att vara tillbaka i Stockholm sa hon. Tillsammans med två kompmusiker broderade hon ut sina på skiva ofta relativt ordinärt producerade men oerhört välskrivna låtar till ett skirt täcke av lunkande, avskalade toner av fiol, steel guitar och sin fantastiska röst. Jag kan/minns bara vissa låttitlar, som fina Six O'clock News från debuten Failer från 2003 och magiska Bon Iver-proddade Change The Sheets, men det känns inte heller så viktigt. Det var helheten som var styrkan.Och alltmedan publikhavet växte framför scen tilltog konserten i intensitet och i den avslutande låten var Annexet som vax i hennes händer. Jag längtade efter mer, och jag längtade bort till kanadensiska småstäder, skogar och landsvägar.

Och som tur är kommer hon att göra det igen för oss - Kathleen Edwards kommer till Sverige på en egen turné våren 2012. Vi ses på Nalen den sjunde mars, Kathleen. Vi längtar!

Inga kommentarer: