tisdag 13 januari 2009

Mauro Scocco "Rörliga Bilder 1988-2007"


Till min stora glädje finns det äntligen Mauro Scocco-material på DVD. Denna förnämliga utgåva består av tre huvuddelar; musikvideor från 1988 fram till våra dagar (som titeln antyder), intervjuer och livekonsert.

Det sistnämnda är väl det mest spektakulära, Mauro lider av svår scenskräck och denna konsert var den första hela spelning han genomfört sedan 1989! Inför specialinbjuden publik (jag bodde i Göteborg då och kunde inte vara där) framför han sex låtar tillsammans med ett väldigt bra band. Det låter fantastiskt, fint sound med slidegitarr och kontrabas och som vanligt mästerlig sång av herr Scocco. Den allt för korta spelningen ger mersmak och jag hoppas verkligen att han dristar sig till att spela live igen!

Intervjufilmen är också väldigt bra, snyggt filmad och roliga intervjuoffer, förutom Mauro själv syns Plura, Johan Ekelund, Kaj Erixon och Måns Herngren. Ryktet om Mauro såsom varandes en ovanligt torr person dödas knappast av det faktum att en av de första personer han väljer att framhålla som viktig för hans karriär är hans revisor..

Musikvideorna bjuder på mycket mums, många bra låtar och det är kul att se filmerna som överlag har ganska hög ambitionsnivå. Även om vissa känns en smula daterade är det kul att se dem, och oj vilka snygga modeller han spelar mot i 90tals-videorna! Inte konstigt att många av låtarna handlar om brustna hjärtan..

Sammantaget är den här dvd:n ett klockrent köp oavsett om man är fan som jag, eller nyfiken nybörjare vad beträffar Mauro. En extra bonus som så klart mest gynnar dem som inte redan har alla plattorna är att man får en cd med hans samlade hits på köpet!

Inga kommentarer: