måndag 7 december 2009

LIL-kvalitetsmärkta uteställen, #4: Red Lion


Krogen Red Lion i Majorna i Göteborg är å ena sidan inget märkvärdigt, men å andra sidan den perfekta puben för att kolla på fotboll och dricka öl. Den har allt: trevlig personal, god stämning, ett rikt sortiment av god och anständigt prissatt öl (halvliter Jever 45:-, en massa svenska ales, i allmännhet ett grymt utbud helt i våra öltests anda), helt okej mat för godkända priser.

Just det här med extremt god öl till bra priser vill jag lyfta fram. Annars är det ju ofta så att "finöl" prissätts rätt skamlöst på uteställen; ett exempel på det är kedjan som jag inte kommer ihåg vad den heter som har filialer bl a på Järntorget i Göteborg och Vasagatan i Stockholm, där en pint kostar typ 67:-. Så inte på Red Lion där jag förra helgen drack god halvliter svenskt mikrobryggeri-lager som jag aldrig hört talas om förr (man upptäcker saker på Red Lion!) och vars namn jag inte kommer ihåg för ca 50:- och en winter ale från Oppiggårds för ett liknande pris.

För alla oss som gillar öl och fotboll är Red Lion ett 5-stjärnigt ställe!

---

Tidigare kvalitetsmärkningar: Nya Tröls i Malmö, Stage Door i Göteborg, 100 knop (tillfällig) i Göteborg.

Ölkännarbloggen Schnille och Schmak gillar också Red Lion. Svenska Ölfrämjandet (!) har en inte så informativ registersida om Red Lion. Red Lions hemsida. Göteborgs-Posten gav den 12 oktober Red Lion 4 fyrar som fotbollsställe, bäst i test tillsammans med Champ's.

Två till bra fotboll- och öl-ställen i Göteborg, för kommande delar av LiL-kvalitetsmärkerserien: Whoopsie Daisy på Wieselgrensplatsen, och Paddington's vid Redbergsplatsen.

Inga kommentarer: