måndag 4 maj 2009

LIL kvalitetsmärkta uteställen: Stage Door


I morse när det regnade i Stockholm kunde jag inte låta bli att tänka på Göteborg, regnets huvudstad i Sverige. Mina tankar gick då till ett ställe där jag firat många lyckade konserter, rep eller övningspass; Stage Door.

Stage Door ligger väldigt nära Artisten, och därmed också stadsteatern, och har blivit ett tillhåll för musiker och skådespelare och annat löst folk. Är du någorlunda kulturellt bevandrad får du rabatt på ölen (28:- kostar den om jag minns rätt) och maten är prisvärd och serveras på frodiga fat.

Det finns en stor poäng med att ha ett ställe där man vet att likasinnade samlas, och alltsom oftast blir gänget större eller ändrar åtminstone form under kvällen. Personalen är löjligt trevlig och stämningen avslappnat göteborgsk. Varning utfärdas dock för de kvällar då Frölunda har hemmamatch i elitserien - det är nämligen deras fans stamhak också och dessa kvällar brukar det vara mer än knökfullt. Stage Door är nämligen inte särskilt stort, och det händer relativt ofta att det är fullt när man kommer.

Kallt skummande öl, massor av musiker och trevlig personal borgar för en klockren kvalitetsstämpel från redaktionen på LIL!

Inga kommentarer: