måndag 28 mars 2011

Kebnekajse

Måste så här i efterhand passa på att blogga lite om en trevlig konsert jag bevistade i Halmstad för ett tag sedan. Det var de evigt unga progg-folk-rockarna i Kebnekajse som bjöd in till en stunds musikaliskt samkväm på Kajskjulet, som snabbt håller på att etablera sig som Halmstads trevligaste konsertlokal (visserligen i våldsamt svag konkurrens, men dock).

Det var då

Jag är sorgligt dåligt inlyssnad på denna legendariska orkester men den månghövdade, skinnvästprydda och välförfriskade publiken var desto mer med på noterna. För mig var det en lika stor behållning att se trumslagaren Pelle Ekmans outfit (T-shirt med Elvistryck, träningsbyxor, sandaler, flint och enormt skägg) som att höra de olika folkloristiska melodierna smyckas i rockskrud.

Kenny Håkanssons glimrande gitarrspel och Göran Lagenbergs (mannen, myten, legenden) stabila basande var tillsammans med Mats Glenngårds elfiol det som utgjorde de musikaliska höjdpunkterna, men minst lika fint var det att se Ekmans skägg guppa i takt med musiken och andrebasisten Thomas Netzlers gubb-gungande uppenbarelse.

Detta är nu

250 Halmstadbor kan inte samlas i en lokal med utskänkningstillstånd utan att någon börjar ropa okvädningsord på grov halländska, men överlag var det en god stämning som präglade denna afton; Kebnekajse var på spelhumör och lokalen var härligt lagom ruffig. En mycket bra kväll, på min ära.

Inga kommentarer: