torsdag 29 september 2011

En frilansares värld

Häromveckan unnade jag och Lars oss en frilansardag. Vi började med ett övningspass ute i Bagarmossen. Lars mötte mig i linne ute på en gårdsplan som badade i septembersol; han bedrev cykelvård av den italienska racer från åttiotalet som han köpt av den lokala cykelgubben dagen innan. Efter genomfört övningspass mötte vi upp ytterligare två kålsupare (en frilansare, en mellan två arbeten) vid Gullmarsplan och for ut till Lars hemtrakter Åkersberga, och friskvårdsanläggningen Domarudden.



Jag har tidigare sökt med ljus och lykta efter en tillgänglig och trevlig anläggning i Stockholmsområdet som kan erbjuda vedeldad bastu och bad i hav/sjö, och det är precis vad Domarudden kan. Efter en löprunda (som för en av oss blev en svamprunda) pyntade vi femtio riksdaler i utbyte mot fri tillgång till omklädningsrum, bastu och sjö. Inspirerade av finsk bastukultur hade vi med oss korv, aluminiumfolie och senap och gjorde paket som vi värmde på aggregatet.


Det är något speciellt med att iklädd adamsdräkt umgås med kända och okända nakna män. Ett behagligt lugn infinner sig i hela kroppen i takt med att temperaturen stiger, och sedan är det så oerhört befriande att få kasta sig i det iskalla vattnet. När proceduren har upprepats några gånger och man sitter och käkar varmkorv med senap och blickar ut över en magnifik utsikt med sjö, skog och berg upplever man ett ljuvligt rus - en himmelsk drog om man så vill - och livet känns enkelt och meningsfullt.

Inga kommentarer: