torsdag 8 september 2011

Göteborg är staden på G: en riktigt bra kulturhelg

förortsjazz

Det är inte ofta men ibland så måste LIL ta sitt sociala ansvar och agera nöjesguide och rekommendera vilka uteställen som "gäller" till helgen. Nu står vi nämligen inför den kanske mest längreinåtlandiga (ja, jag uppfann det adjektivet nu!) helgen i mannaminne i Göteborg: imorgon kväll en jazzklubb (ja!) på ett förortssunkhak (ja!), och lördag kväll honky tonk-klubb (who-hoo!) i kulturtanternas Majorna (ja!). Det är så mycket som är rätt i den meningen..

Imorgon kväll handlar det om Bellevue Jazz på legendariska haket Markurells - mest känt som "Svensk o Kina" för sin klassiska skylt som tyvärr tagits ned nu - i Bellevue/Gamlestaden. De har ett riktigt starkt höstprogram med bekantingar som oss närstående Hi Hank! och LIL-favoriterna i Franska trion, och imorgon spelar Göteborgskvartetten Köket. Gratis inträde, 20 kr per set rekommenderas. Lars Kaggsgatan 38.

Lördagens mest Bakersfieldska evenemang i Göteborg är Klubb Honky Tonk på Café Hängmattan i Musikens Hus; klubben arrangeras för sjätte gången och denna gång spelar Pilgrim och Slidin' Slim's Three Men Riot. 80 kr förköp på Dirty Records eller Pusterviksbiljetter; 100 kr i dörren. Karl Johansgatan 16.

Vilken kulturhelg vi har framför oss, Göteborgare!

2 kommentarer:

Arvid A Larsson sa...

Det låter helt grymt, blir väldigt avundsjuk. Hur blev det hela?

Erik Bengtsson sa...

Honky tonken missade jag pga politiskt läger, men jazzen var grym! Mycket trevligt ställe.