onsdag 25 maj 2011

Ett ögonblick av klarhet


Helgens mest inspirerande ögonblick (ja, jag vet att det snart är helg igen, men att man som skribent på en blogg med totalt två inlägg under hela april har ett skevt förhållande till aktualitet är väl ingen större överraskning) utspelade sig i den trygga villaförorten Snöstorp utanför Halmstad. Återigen spelar den här bloggens hemligaste medlem en huvudroll. Jag vill ogärna hänga ut honom alltför mycket men känner mig nödgad att nämna en del detaljer rörande F:s privatliv, dels för att det förstärkte ögonblicket i fråga, dels för att understryka det faktum att han faktiskt existerar och inte bara står med på listan här till höger för att vi tyckte att fyra namn kändes bättre än tre.

I fredags var jag hur som haver hemma hos denna fantastiska karl i nyss nämnda villaförort för att umgås i största allmänhet samt för att agera medproducent på hans kommande EP. Innan vi inledde arbetet i studion satt vi och tog igen oss en stund i vardagsrummet och svalkade våra strupar med ett glas. F är en inspirerande person för mig på flera sätt, men kanske främst för att han är så otroligt bra på att njuta av tillvaron som relativt nybliven tvåbarnsfar. Att umgås med en människa som är nöjd med sin situation i livet är väldigt tillfredsställande, och den aura av småbarnsfamilj-gemyt som finns i detta hem får mig alltid att trivas.

Nå, när vi suttit där ett tag reste sig Nyström för att slå en lov runt köket och passade på vägen tillbaka på att gå ut i trädgården för att liksom i förbifarten gå förbi syrenträden som pryder familjens framsida och dra ett djupt syren-andetag innan han återvände till konversationen, glaset och soffan där jag, lätt hänförd, satt och väntade. Jag lämnade det hela okommenterat men kände inom mig att jag precis hade fått uppleva något speciellt, ett ögonblick av klarhet.

3 kommentarer:

Erik Bengtsson sa...

Mycket fint! Blev lite paff när jag såg syren längst upp på bloggen - ett inlägg om Lundells "Mellan hägg och syren"? Men inte Lundell, men ett klockrent "vanliga stunder"-inlägg. :)

Arvid A Larsson sa...

Väldigt vackert. Syrenandetag är mitt nya favoritord.

Max Thornberg sa...

Det är vad jag lever för - vanliga stunder