måndag 17 november 2008

Fotbollsgalan 2008

Eftersom jag ser på TV så sällan nuförtiden var det ganska kul att hålla ett halvt getöga på dumburken ikväll medan jag stod och lagade köttfärssås inför veckan. Fotbollsgalan gick av stapeln med sedvanligt dunder och brak, och det var inte mycket nytt under solen. Artistuppbådet var likadant som det var på den tiden jag tittade mer på TV (Håkan Hellström och Per Gessle bjöd på playback-versioner av sina nya singlar) och programmet känns sådär lagom mysigt och svenskt. Damerna får lika mycket utrymme som herrarna (nästan), Adam Alsings skämt är sedvanligt urvattnade, Jörgen Mörnbäck imiterar landslagsprofilerar lagom elakt. Man vet vad man får och det är ganska trevligt, om än väldigt förutsägbart.

Jag kan inte låta bli att beundra Halmia-supportern Gessle, som har en unik förmåga att hålla sig kvar i rampljuset år efter år. Hans senaste alster var någon slags discodänga som lät som en blandning av Pet Shop Boys och Absolute Dance 6. Ingen jättehit alltså, men som sagt, vilken makalöst lång karriär den mannen har haft!

Noterbart var också musiken som användes när prisvinnarna tillkännagivits och gick upp på scen, det var Coldplays "Fix You" och "In My Place" och Glasvegas "Geraldine" och "Flowers and Football Tops", etc. Det verkar som att det sitter popsnören i TV4:s produktionsteam..

Inga kommentarer: