söndag 16 november 2008

Gammeldansk Asmund Special

I goda vänners lag avnjöt jag i helgen ett glas av en ny specialvariant av gammeldansk, kallad Asmund special.

Jag är sedan ett par år ett stort fan av denna dryck i sitt vardagsutförande, och när jag nyligen erfor att det tillverkats en lyxversion var jag inte sen att gå till systembolaget och beställa en flaska (den finns än så länge bara i deras beställningssortiment).

Efter att ha suttit på den ett par veckor och byggt upp förväntningarna var det så dags att avnjuta ett glas, och visst var det värt att vänta på! Gillar man gammeldansk känner man igen sig mycket väl, men Asmund Special bjuder på ännu längre smak, med tydlig ton av sirap och kakao, samt med en lång eftersmak av kaffebönor.

Tydligen bygger receptet på anteckningar från gammeldansks uppfinnare J. K. Asmund som hade denna version klar redan på 1960-talet. Emellertid ansågs drycken för raffinerad för dåtidens smak, dessutom var den för dyr att tillverka. Nu är dock tiden äntligen mogen för denna smakrika bitter!

Gammeldansk Asmund Special finns som sagt att beställa på bolaget, kostar cirka 300:- och är den perfekta julklappen till alla livsnjutare och gottegrisar!

Inga kommentarer: