fredag 16 oktober 2009

Bälgaspelssöndag i Bagarmossen

I söndags spenderade vi på LiL och våra nära och kära Lars och John en fin eftermiddag i Bagarmossen i bälgaspelets och (den föreställda) folklighetens tecken. Arvid och jag promenerade från Hammarbyhöjden genom Kärrtorp till Bagis, med stopp för att beundra ekologiska radhus, John kom hela vägen från Gärdet, Max cruisade runt med basförstärkare; som flugor mot ljuset drogs vi till den utlovade soppan och bälgaspels- versus Allan Edwall-lyssningen.

Spenatsoppa med ägg. Mycket gott!

Det blev ett formidabelt tabberas med spenatsoppa, ostkaka och kokkaffe.

ostkaka och kokkaffe

boysen

Max fick av Lars pris som veckans folkligaste för att han drack mjölk till maten, Arvid läste en dikt av Stig Sjödin, "Bandvalsaren" ur samlingen Sotfragment från 1949, John gladde oss med sin närvaro och bidrog med ytterligare entusiasm för Alf Hambe och kunskap om dragspel, Lars stod värd med bravur, och själv mös jag bara.

mjölken
Det var på det hela tagen en extremt trevlig eftermiddag. När sällskapet började brytas upp tog Lars och jag bilen och "drog en repa": först spanade vi in KF:s kvarn och arbetarbostäder i form av radhus på Kvarnholmen ("det egentliga startskottet för den nya funktionalistiska arkitekturen i Sverige", skriver Wikipedia), och sen åkte vi till ett nedlagt pappersbruk i Nacka, allt detta i ösregn och med en radioteater om Fantomen (ja, seriefiguren) på radion.

Som om inte allt detta var nog med att skämma bort sig själv så gick Max, Arvid och jag därefter till Mosebacke för Klubb Impra. (fortsättning följer)

Inga kommentarer: