tisdag 6 oktober 2009

En sten vid en svamp i en skog


Hösten har åtminstone i Stockholm gått in i sin andra fas, borta är de ljumma indiansommardagarna och det gyllene ljuset, istället har den grå kylan tagit över. Men fortfarande är det högsäsong för massor av svenska delikatesser som palsternacka, kålrot och kantareller och det är mer än nog för att man skall kunna njuta av tillvaron. Dessutom har denna andra fas en fin högstanivå, som nästan kan mäta sig med septembers trolldom.

Uppmuntrade av en solig väderleksrapport och en ledig förmiddag åkte jag och Edvin ut på Järvafältet häromdagen för skogspromenad och svampplockning. Vi var rädda att vi var sent ute men fick ändå ihop en försvarlig mängd svamp - antingen rödgul trumpetsvamp eller trattkantareller, vi är fortfarande inte riktigt säkra. Säkert är däremot att det lät sig väl smaka i en pastarätt tillsammans med lök, vitt vin, grädde och parmesanost. Passa på att njut av skogens guld medan tid är, gott folk!

När vi startade den här bloggen en gång i tiden var det verkligen inte den här nivån jag hade tänkt mig, men uppenbarligen
är jag inte gammal nog för att inte tycka att den här gården har ett lustigt namn.


Inga kommentarer: