torsdag 8 oktober 2009

Dagens outfit

Till tonerna av Lasse Stefanz cover på Jambalaya (satan det dragspelet!!) från plattan Truckstop (2009) tänkte jag dela med mig av en dagens outfit, som är inspirerad av en man som jag tror har en del gemensamt med oss här på LIL.

I den numera förvånansvärt kvalitativa gratistidningen Sthlm City har de ett stående inslag på sista sidan, där de ställer 29 frågor från Proustquestionnairen till diverse aktuella kändisar. Det brukar vara ganska triviala och ointressanta svar på frågorna, men förra veckan hade de intervjuat Göran Greider.

Smaka bara på detta liksom:

City: -Vilken levande person beundrar du mest?
Greider: -En ABF:are som jag känner i Gagnefs kommun som envisas med att ordna kulturkvällar på platser dit det knappt ens finns några vägar.

Det här är så bra sagt att jag klippte ut spalten och satte upp den på kylskåpet. Utan kulturkvällar i glesbygden hade jag och många med mig aldrig blivit de vi är idag. Utan enskilda människors slit och släp för att få småstadskids som oss att lyssna på och spela musik eller se på teater, dans eller litteraturuppläsningar hade Sverige varit ett fattigare land. Dessa hjältar får aldrig den uppmärksamhet de förtjänar, så det känns bra att ha hedrat Göran Greider med en dagens tribute-outfit:

Hår Rufs och kalufs, flanellskjorta Gammal, mjukisbyxor Resteröds, skor Acne

Göran Greider har ju verkligen en egen stil som är väl värd att inspireras av. Fler borde köra den oftare, och ägna kulturarbetarna i svenska småstäder en tanke när man lämnar lägenheten på morgonen. Vi är många som står på deras axlar. Och tack Göran för att du fortsätter kämpa.

2 kommentarer:

Erik Bengtsson sa...

"Vi är många som står på deras axlar. Och tack Göran för att du fortsätter kämpa."

Amen to that!

Max Thornberg sa...

Fantastiskt inlägg, Arvid!