måndag 26 oktober 2009

Ett mikrotest av dansk öl

Förra helgen var jag i norra Danmark och spelade på en jazzfestival i den mycket lilla staden Tversted, en stad som går under epitetet "smilgropen vid havet" på sant danskt lyckligt manér. Det var en fantastiskt fin festival, och det var riktigt inspirerande att märka hur en by med 3000 invånare kan stå värd för en niodagars-festival med två till tre konserter om dagen. Allt inramat av en vältalig och vänlig publik, lokala sponsorer och grymt trevliga arrangörer! Det är verkligen kul att se sådana "omöjliga" projekt genomföras på ett så självklart sätt. Och dessutom hann jag prova två öl...

Det officiella Tversted Jazzy Days-vinetThor Classic 2
Ett öl som såg väldigt trevligt ut men som tyvärr inte var någon större smakupplevelse - lite för syrligt och en smula obalanserat. Robert Musil är betydligt bättre, men också klart svårare att ta till sig.


Bryghuset Vendia Ale 3
Vendia är ett av många mikrobryggerier i norra Danmark, och det är inte utan att man blir sugen på att åka på ölcykelsemester i detta område... Hur som helst hade jag höga förväntningar på detta öl som bryggdes endast 6 mil bort från staden vi var i, men jag blev lite besviken. Det doftade gott och fylligt men även om det var ett ganska elegant öl var smaken för tunn och dog ut alltför snabbt. Knappt värt de 70 kronor det kostade.

1 kommentar:

Erik Bengtsson sa...

"Ett öl som såg väldigt trevligt ut men som tyvärr inte var någon större smakupplevelse - lite för syrligt och en smula obalanserat. Robert Musil är betydligt bättre, men också klart svårare att ta till sig."

I'm lovin' it.