fredag 5 juni 2009

Leggingsmodet

Tyska kvalitetsveckotidningen Die Zeit har på nätet en vecklig modekolumn. Rätt kul, lite av spaningstypen vilket jag gillar, inte om obegripligt mode från Milano eller Paris utan om sånt som man ser på stan, i mer "modemedvetna" sammanhang - som i detta fall, en vernissage. Att döma av den senaste spaningen, om leggings, är modet i Tyskland likt det i Sverige:

"'Varför är leggings egentligen tillbaka? Är inte 80-talsrevivalen över?, frågar Florian på en vernissage.
Istället för att se på skulpturerna räknar han kvinnorna i leggings. De är tio stycken. Mycket älskad kombination denna kväll: lätt sommarklänning, därunder ogenomskinliga leggins, till det ballerinaskor eller sandaler med korkklack. Alternativt också gärna kombinerat med oversize t-shirt och kofta. För att förläna outfiten lite mera sex appeal, dekoreras vid denna variant midjan med ett brett bälte.
Tidigare bar tjejerna till minishorts nakna ben. Nu tar de på sig röda, gröna och ibland till och med gula leggings och ser ut som ankor', klagar Florian vidare, 'låt det sägas: ingen man gillar detta ogenomskådliga strumpbyxe-vansinnet-utan-fötter'."

Antje Wever, "Strumpfhosen - Wahnsinn-ohne-Fuss", Die Zeit online 5 juni

tidigare artiklar: män med stråhatt, harembyxor (? weite Pumphosen), solglasögon som ser ut som att de kommer från barnavdelningen
http://www.zeit.de/mode/index

2 kommentarer:

Max Thornberg sa...

Solglasögon som ser ut att komma från barnavdelningen är något jag också har noterat!

Erik Bengtsson sa...

Jag undrar om de kommer kommentera Jerry Horne-looken snart? I alla fall det stora håret eller de runda glasögonen?