torsdag 16 oktober 2008

Dyra kläder

Varför är dyra kläder (ofta) snyggare än billiga? Jag fattar det inte, men jag börjar så smått acceptera som ett faktum att jag oftare tilltalas av kläder från NK än av kläder från Dressman. Tyvärr för min plånbok.

Häromveckan skulle jag (i Göteborg) köpa höstkläder och strosade runt i några affärer i centrum, kring Kungsportsplatsen och Brunnsparken. Jag gick in på Design Only som är en ganska dyr affär. Där spelade de Bruce Springsteens skiva Born To Run. Jag provade tröjor och lyssnade på Born To Run; hur skulle jag kunna undgå att bli köpsugen? Sen gick jag till Solo som också har ganska dyra kläder. Där spelade de ännu bättre musik: en liveplatta med Van Morrison!!! Musik blir inte bättre.. Sen gick jag till H&M. Där spelade de en vidrig eurotechnolåt vars text gick ungefär "you've got the best ass in the world".

Va fan ska man tro? Köpa billiga kläder = dålig musiksmak? Köpa dyra kläder = bra musiksmak?

2 kommentarer:

Max Thornberg sa...

Idag var jag på whyreds utförsäljning på jungfrugatan i stockholm, och där spelades grym musik! Like a Rolling Stone, Oh Yoko! och Jonathan Richmans New England, för att nämna några få.
Hur skall man då ställa sig till detta, för det var ju billiga kläder men av hög kvalitet och i vanliga fall väldigt dyra..?

Erik Bengtsson sa...

ja Whyred det är ju dyrt som fan. och Jonathan Richman etc hur bra som helst! Frågan kvarstår - dyra kläder = bra musik?